Mercado dos Lavradores

lørdag morgen og tirsdag morgen

Dette er desverre blitt litt turistifisert, så prisene er skyhøye! Anbealer å bare gå rundt å late som dere er interressert og spør om uendelig med smaksprøver! Anbefales å dra på formiddagen. Det er også et stort fiskemarked her. Visste dere at Madeira har opp til 15 forskjellige typer pasjonsfrukt? NAM!

Mercadao Santo da Serra

BONDENS MARKED PÅ SØNDAGER

Høres kanskje litt crazy ut å prioritere dette dagen etter bryllupet...men hvis formen skulle være bra, anbefaler vi dette! Her koster alt lokal pris, og lokale bønder selger mat, frukt & grønt fra hagen og hjemmelagde ting. Det er åpent fra tidlig morgen til kl 14:00. Det er god stemning! September er jo høysesong for pasjonsfrukt, så man kan jo krysse fingerne for at det selges flere typer som på Marcado dos Lavradores. Se link over for mer info. 


Poncha!

Når du besøker Madeira, må du prøve den lokale drikken kalt poncha. Poncha er en sterk alkoholholdig drikk laget med fersk frukt, sukkerørbrennevin, honning, sitron og is. Du kan finne den på nesten alle kafeer på Madeira, men vi anbefaler å dra til en av de anbefalte under. Den skal være fyldige og nylagde. Lages på forskjellige frukter. Våre favoritter er med pasjonsfrukt eller sitron og appelsin. 

Det finnes ikke noe bedre enn en fersk poncha!
Her er flere steder som er anbefalt.

  1. A Venda do André - Camera do Lobos (Estr. João Gonçalves Zarco, Quinta Grande, Portugal).

  2. Joe´s bar - Jardim do Mar (Vereda da Igreja nº12, 9370-413 Jardim do Mar, Portugal).
  3. Venda do Noé - Caniço (Caminho da Mãe de Deus nº 43, Caniço)
  4. A Vaquinha do Calhau - Camera do lobos (Largo Poço 5/6, Câmara Lobos)
  5. Rei da poncha - R. dos Tanoeiros 4-18, São Martinho, 9000-059 Funchal, Portugal
  6. Bar abrao - Seixal
  7. Restaurante sao cristovao - Boaventura
  8. Restaurant Sol poente - Ponta do Sol

Sol opp- og nedganger

Madeira byr på mange vakre steder å se solen stå opp og gå ned. Flere av utsiktspunktene kan nås med bil og krever bare en kort gåtur, noe som gjør dem perfekte for en rask morgen- eller kveldsopplevelse.

Soloppgang:

Solnedgang:

Dette bør dere smake!

Espetadas
Dette er Madeiras signaturgrillspyd, tradisjonelt laget med marinert entrecote grillet på store laurbærgrener, dynket i laurbær, hvitløk og salt. Den røyksmakende og møre konsistensen gjør dette til en rett du må prøve.

Lapas
en type skalldyr som ofte serveres fresende i en hvitløk- og smørsaus. Prøv dem med en brødskive for å få med de smakfulle juicene. Utrolig godt!

Bolo do Caco
Et tradisjonelt madeiransk brød laget med søtpotet. Bolo do caco er mykt og litt seigt, og serveres typisk varmt med hvitløkssmør – enkelt, men uimotståelig.

Prego no Bolo do Caco
Denne madeiranske biffsmørbrødet består av mør biff(bifana) eller svin(prego) servert i bolo do caco-brød, med hvitløkssmør. Du kan også få "special" som serveres med salat, tomat og et speilegg inni, også veldig godt. Det er en lokal favoritt for et raskt og tilfredsstillende måltid.

Sjømat
Madeiras beliggenhet ved kysten sikrer et rikt utvalg av fersk sjømat. Grillet fisk, blekksprut, skalldyr og retter som bacalhau er blant høydepunktene.

Kjent som klippfisk er bacalhau på Madeira (og i Portugal) langt fra tomatbaserte torskretter kjent andre steder. I Portugal finnes det 365 måter å tilberede denne retten på – én for hver dag i året! Fra kremede gratenger til lette og saftige grillede varianter, er bacalhau alltid et godt valg.


Brisa maracuja (Brus)

Madeiras egen brus, Brisa, er en forfriskende drikk som kommer i glassflasker. Prøv maracuja-smaken (pasjonsfrukt) for å få en smak av øyas tropiske stemning – dette er en lokal favoritt. De bruker ekte pasjonsfrukt - ikke konsentrat.


Madeiravin
Ingen tur til Madeira er komplett uten å smake på den verdensberømte Madeiravinen. Den kommer i forskjellige stiler, fra søt til tørr, og passer utmerket til desserter, oster eller som en opplevelse i seg selv.